Jetske Burggraaf Week 6
Geplaatst op: 14-05-2017 21:01  

Van tomatensoep naar melanzane: Graag maak ik zelf tomatensoep van een ui, knoflook, tomaten, een winterwortel, tomatenpuree en tijm uit de tuin. Ik gebruik geen bouillonblokjes maar los bouillonpoeder van Organic. Als ik dat over heb, gebruik ik het de volgende dag in de melanzane; het restje tomatensoep lekker laten indikken (en evt pureren als je dat met de soep nog niet had gedaan. Ondertussen een aubergine in plakken van 1 cm snijden en grillen in een grillpan. Ook ongeveer 3 grote tomaten in plakken snijden. Een ovenschaal in vetten en een laagje ingedikte soep erin. Daarop een laagje aubergine, laagje tomaat en weer wat soep. Doorgaan tot de aubergine en tomaat op zijn en als laatste alle (eventueel ) overgebleven soep erop gieten. Wat parmezaanse kaas erop en wat mozzarella. Ongeveer een half uurtje in de oven. Lekker met stokbrood of ciabatta.

Bekijk weekopdracht